Ga naar de inhoud

Huurwoning

Wie blijft er in de huurwoning wonen? Over het algemeen staat het huurcontract op beide namen (samenhuur). Als één van beide wil blijven wonen dan moet de verhuurder akkoord gaan. Wat als je allebei wilt blijven wonen in de huidige huurwoning?

Of kun je niet blijven wonen na de scheiding in de koopwoning en moet je gaan huren. Kom je dan in aanmerking voor sociale woningbouw of moet je particulier gaan wonen omdat je teveel verdient of dat je nog niet lang genoeg ingeschreven staat? Is er recht op urgentie als je de zorg hebt voor minderjarig kinderen?

Kan ik al eerder een woning huren dan ik gescheiden ben? En heb ik dan al recht op huurtoeslag?

Allemaal vragen die wij aan tafel met jullie doornemen en waar nodig advies geven en bemiddelen.

Alles over scheiden

De keuze is gemaakt, wij wordt weer mij. Een moeilijke beslissing waarbij veel komt kijken. Daarvoor is ScheidingsWijze, om uit elkaar te gaan op een manier die bij jou past, die bij jullie past. Geen vechtscheiding en/of dure advocaten, maar regie over je eigen leven en de toekomst die voor je ligt. Je kunt bij ons terecht om samen, apart, snel, online of gratis te scheiden.

Wij wijzen de weg

Al onze Wijzen hebben een eigen specialisme, samen vormen we een netwerk van experts. Tijdens jouw break-up heb je één contactpersoon die je ondersteunt met alle zaken die bij een scheiding komen kijken. Op fiscaal, financieel, juridisch én emotioneel gebied. Een gratis adviesgesprek is altijd mogelijk, kom gerust eens kennismaken.

Passend toewijzen

Passend toewijzen is een onderdeel van de Woningwet die ervoor zorgt dat mensen een huurwoning krijgen die aansluit bij het inkomen.

Lees meer

Parenthouse

Parentshouses zijn tijdelijke betaalbare woonruimtes voor ouders die gaan scheiden met kinderen. Ze bieden de ouders een plek van rust als samenleven in de gezamenlijke woning moeizaam is.

Lees meer