Ga naar de inhoud

Zorgeloos scheiden

Terugkijkend op bijna 10 jaar ervaring, zien we dat er nieuwe ontwikkelingen zijn in scheidingsland.

Miranda Boerkamp Geschreven door , laatste update: 03 augustus 2024

Gelukkig maar, dat werd tijd. Een scheiding is vrijwel nooit zorgeloos, maar de ontwikkelingen zijn positief.

Jarenlang (en zelfs nu nog) werd een scheiding geregeld door een te dure advocaat. Advocaten willen het beste eruit halen voor hun cliënt. Daardoor kwam je als partijen tegenover elkaar te staan en was een scheiding vaak een slepend proces en kostte het te veel tijd, geld en energie.

Mediators hebben afgelopen 10 jaar het werk rondom scheidingen overgenomen. De markt is daardoor veranderd, er is een concurrent gekomen voor de advocaat en de notaris. De tarieven zijn daardoor naar beneden gegaan en de prijzen worden meer genormaliseerd. Daarnaast leert de ervaring dat de afspraken die gemaakt zijn in mediation veel meer worden gedragen door partijen.

Het nieuwe scheiden

De meeste scheidingen worden geregeld voor partijen die begin 30 of eind 50 zijn. De vele scheidingen waar ook jonge kinderen bij betrokken zijn, heeft natuurlijk te maken met het bestaan van nu. Er is minder tijd voor elkaar, het is wel noodzakelijk om met een jong gezin allebei te werken. Je verliest elkaar in deze tijden sneller uit het oog, je leeft langs elkaar heen in het drukke bestaan, maar het is ook meer genormaliseerd om voor jezelf te kiezen en je bent door het eigen inkomen minder afhankelijk van de andere partner.

Als je nog twijfelt dan adviseren we je om eerst deze pagina te lezen.

Als een scheiding niet te vermijden is

Scheiden of uit elkaar gaan is loslaten. Loslaten gaat gepaard met verdriet en rouw om wat er verloren gaat als je uit elkaar gaat. Maar het kan ook gaan over opluchting om wat je niet meer hoeft. Wel is het noodzakelijk om afscheid te nemen, te leren loslaten en om te leren kijken met andere ogen.

DE TOEKOMST van Scheiden

De ervaren en professionele leden van ScheidingsWijze[n] helpen je om de scheiding en alles rondom scheiden efficiënt, zorgvuldig, betaalbaar en volledig met elkaar te regelen.

En hoe dat is? Tja dat ligt aan jullie.

Tijdens een vertrouwelijk, gratis en vrijblijvend gesprek bekijken en bespreken we de situatie en kijken we hoe de scheiding of anders voor jullie geregeld kan worden (het nieuwe scheiden).

We hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de basis voor een volgende stap en dat je met trots en vertrouwen nieuwe ervaringen op gaat doen en weer mogelijkheden ziet.

Bij een scheidingstraject met begeleiding (zorgeloos scheiden) wordt jullie scheiding tot in de puntjes geregeld. Jij en je partner hebben gedurende het gehele traject te maken met slechts één contactpersoon. Deze contactpersoon zal van het begin tot het einde van het traject met jullie meedenken en waar nodig bemiddelen.

Tijdens de gesprekken worden jullie in de gelegenheid gesteld jullie wensen en verwachtingen uit te spreken en zal de ScheidingsWijze deze omzetten naar een convenant. Dit alles voor een van te voren afgesproken vaste prijs.

Natuurlijk is een scheiding nooit zonder zorgen. Dat is onzin.

Wij bieden de mogelijkheden.

Maak een afspraak en zet de eerste stap om de scheiding te regelen zoals jij dat wilt.

Online scheiden

Steeds meer zijn we thuis op het internet en wordt er nu ook vaker gekozen om de scheiding online te regelen. Partijen zijn ook meer op de hoogte dan in het verleden wat er nodig is om een scheiding te regelen. Ze hebben zelf al veel uitgezocht en weten hoe zij de scheiding willen regelen. Er is meer behoefte aan een snellere aanpak. Natuurlijk voorzien wij hier in.

Wel zorgen we dat er ook ruimte blijft vragen en kun je aangeven als er toch meer hulp nodig is (bel gerust). Wij gaan vervolgens aan de slag om de stukken op maat voor je te schrijven. Natuurlijk geven we het ook aan als we denken dat je zaken vergeet.

zorgen

Blijf wel alert. Er zijn partijen die pretenderen oplossingen te bieden waar adders onder het gras zitten. Het blijft nog niet altijd zo dat als het te mooi is om waar te zijn, dat het dat ook vaak is.

Een voorbeeld is dat de scheiding ‘gratis’ geregeld wordt. Je zit dan aan tafel met een hypotheekadviseur en een mediator (als je die dan nog zo mag noemen, want hoe onafhankelijk en neutraal ben je dan als je ook meteen een hypotheek verkoopt). De scheiding is zogenaamd gratis, maar let op de hypotheek is dan 2 x zo duur. Er wordt aangegeven dat de kosten van de hypotheek aftrekbaar zijn. Dus dat je de helft van de taxatie, hypotheek etc. terug kunt vragen van de belasting. De belastingdienst wil het makkelijker maken, maar is natuurlijk niet gek. De belastingdienst heeft de desbetreffende organisatie al meermalen hiervoor op de vingers getikt.   

Natuurlijk is het belangrijk dat voordat de mediator een convenant op gaat stellen je alle mogelijkheden met betrekking tot het wonen hebt bekeken en weet wat voor ieder van jullie de geschikte oplossing is.

Ook blijft het opletten dat je kiest voor een familiemediator die zich gespecialiseerd heeft in scheidingen en die weet waar hij/ zij het over heeft. Mediation is wat ons betreft maar een klein deel van wat we in onze mars hebben. Je moet ook scheidingsspecialist zijn om een scheiding goed te kunnen regelen.

  • Onze mediators kunnen bij het scheiden onze klanten op fiscaal, financieel, emotioneel en juridisch gebied van A tot Z ondersteunen.
  • De scheiding wordt dus zorgvuldig en volledig geregeld. Je staat er niet alleen voor, wij staan voor je klaar.
Zorgeloos scheiden kosten ing

Huis en hypotheek

Bij ScheidingsWijze bekijken we de mogelijkheden van kopen, uitkopen en verkopen. Om de scheiding goed te kunnen regelen hebben wij een samenwerking met financiële advieskantoren (Scheiden in Company) en versterken we elkaar om de scheidende relatie op elk gebied van de echtscheiding bij te staan. We zorgen ervoor dat je weet waar je aan toe bent en we zorgen ervoor dat je later niet voor verrassingen komt te staan, dat zaken (wellicht) wel financieel haalbaar zijn en goed vastgelegd worden.

We zien vaak dat de bank pas helderheid wil geven over de financiering van de woning als er een convenant ligt dat opgesteld is door de mediator en de mediator daarentegen weet niet wat hij op moet schrijven, omdat er geen helderheid is over mogelijkheden ten aanzien van de financiering. En je kunt over het algemeen pas een woning kopen als de afspraken over de scheiding overeengekomen zijn.
Deze complexiteit bij het regelen van een scheiding maakt dat samenwerking een bittere noodzaak is en vergroot de kans voor de klanten op een succesvolle aanpak.

Minderjarige kinderen

Uiteraard staat het belang van de kinderen voorop, maar vergeet niet goed voor jezelf te zorgen in deze lastige periode: anders kun je er ook niet voor een ander zijn. Scheidingswijze gaat samen met jullie aan de slag om het, ingeval van minderjarige kinderen verplichte, ouderschapsplan op te stellen en passend te maken naar jullie specifieke situatie en wensen. Ook de minderjarige kinderen zullen hierbij betrokken worden.

Kennis maken is gratis.

Bel voor een vrijblijvend informatiegesprek of neem contact op via onderstaand contact formulier.

Gratis informatiegesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Miranda Boerkamp
Miranda Boerkamp


Plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen