Ga naar de inhoud

Voordelen van een scheiding

Zijn die er dan? Als je in scheiding ligt met je partner of nadenkt over de mogelijkheden hiervan is dit vaak een hele zware en lastige tijd. Het is in zo’n situatie bijna niet in te denken dat er ook voordelen aan een scheiding zitten.

Miranda Boerkamp Geschreven door , laatste update: 05 augustus 2024

Voordelen van scheiden?

Er gebeurt iets

De beslissing om te scheiden is niet zomaar genomen, maar als de knoop is doorgehakt betekent dat wel dat er beweging is, er gebeurt iets. Tijdens de scheiding begint het rouwproces om de verbroken relatie maar lukt het soms ook om al voorzichtig uit te kijken naar de toekomst; naar een nieuw leven, een nieuw avontuur.

Scheiden kan ook rust en opluchting bieden. Er komt een einde aan ruzies, ongemakkelijke momenten samen in huis, je niet gewaardeerd of gezien voelen. Door te scheiden neem je het heft in eigen handen en kun je zelf beslissingen nemen.

Voordelen scheidingsmediation

Wil je de scheiding goed regelen door samen afspraken te maken en keuzes te maken in het belang van de kinderen? Dat kan met behulp van een scheidingsmediator met als resultaat; betere onderlinge communicatie en afspraken waar je beide achter staat. Een win-win situatie dus.

Na de scheiding

“Kwalitatief beter contact met de kinderen”, “Meer tijd voor mezelf” , “Ik ben een betere versie van mezelf en daardoor ook een betere ouder” , “Ik heb zelf de controle en hoef geen verantwoording af te leggen”

Dit zijn een aantal uitspraken die ik als scheidingsspecialist van mijn klanten hoor. Op een bepaald moment lukt het bijna iedereen
om zichzelf na een moeilijk scheidingsproces weer te herpakken en het nieuw leven te omarmen. Je hoeft geen rekening meer te houden met je partner. Kleine ergernissen zijn verleden tijd. Je hebt weer zelf de regie over je eigen leven.

Voordelen gescheiden ouders

Als kind zie je het liefst dat je ouders samen gelukkig zijn. Maar als die mogelijkheid er niet is, dan kun je er maar beter het beste van maken. Beter gescheiden ouders dan ouders die constant ruzie hebben, of elkaar juist negeren.
Meer kadootjes, dubbele vakanties en 1-op-1 aandacht zijn voordelen welke kinderen van gescheiden ouders ervaren.
Maar ook; Een veelzijdige opvoeding. Er komen wellicht stiefouders, broers, zussen, opa’s en oma’s in het leven van de kinderen waardoor ze in aanraking komen met nieuwe mensen en nieuwe culturen.

De toekomst

Een scheiding is geen kleinigheid, neem daarom geen overhaaste beslissingen. Verandering is eng en moeilijk maar kan ook nieuwe mooie dingen te weeg brengen. Heb vertrouwen in de toekomst. Als het je lukt vrede te hebben met de situatie en je je ex-partner ook een mooi nieuw leven gunt dan komt goed. Echt waar.

Hebben jullie hulp nodig of vragen over jullie scheiding en alles wat daarbij komt kijken? Neem dan contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact met mij op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Miranda Boerkamp
Miranda Boerkamp


Plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen