Ga naar de inhoud

Top 5 oorzaken van een scheiding

Hoe komt het nou eigenlijk dat veel huwelijken het niet redden?

Miranda Boerkamp Geschreven door , laatste update: 03 augustus 2024

Iedereen heeft het wel eens gelezen: één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding.

Zelfs bij stellen die al lange tijd bij elkaar zijn, eindigt de relatie in een breuk.
Maar hoe komt het nou eigenlijk dat veel huwelijken het niet redden?

Hieronder de 5 meest voorkomende redenen voor het verbreken van een relatie of een scheiding:

TOP 5 oorzaken van een scheiding

1. Slechte communicatie

Veel stellen weten na lange tijd niet meer hoe ze met elkaar moeten communiceren. Door het werk, de kinderen, drukke hobby’s en allerlei andere dagelijkse beslommeringen schiet een goed gesprek met elkaar er al snel bij in. ’s Avonds ben je moe en je bent blij dat je op de bank zit of naar bed kunt. Het gevolg is echter al snel dat je langs elkaar heen gaat leven. En op de lange termijn weten echtparen dan niet meer hoe ze de problemen binnen een relatie open en eerlijk met elkaar kunnen bespreken, met vaak een scheiding tot gevolg.

2. Geen seks of intimiteit

Iedereen kent het wel; als je elkaar net hebt leren kennen, vliegen de vonken ervan af. Logisch dat dit wat minder wordt als je elkaar langer kent en de eerste verliefdheid eraf is. Toch blijven intimiteit en seks erg belangrijk voor het behoud van een sterke relatie en de verbinding met je partner. Veel stellen geven aan dat het gebrek aan seks of intimiteit de reden is van de breuk.

3. Geldzaken

Zorgen over de financiën geeft stress bij ieder mens en deze zorgen geven dan ook veel druk op een relatie. Ook als bijvoorbeeld een partner zijn baan verliest, kan dit veel spanning binnen de relatie opleveren. De rekeningen stapelen zich op, er is minder ruimte voor leuke dingen binnen het gezin, omdat ieder dubbeltje omgedraaid moet worden. Veel huwelijken zijn hier niet tegen bestand en eindigen hierdoor in een scheiding.

4. Vreemdgaan

Niets menselijks is ons vreemd en daarom is ook vreemdgaan een veel voorkomende oorzaak voor scheidingen. Een slippertje wat opgebiecht wordt, een affaire die uitkomt of een partner wordt simpelweg verliefd op een ander, allemaal oorzaken die regelmatig tot een scheiding leiden.

5. Corona Quarantaine

Door de huidige quarantainemaatregelen, zijn mensen gedwongen aan huis gekluisterd. En het vraagt nogal wat van je geduld en uithoudingsvermogen om 24/7 op elkaars lip te zitten. Kleine ergernissen over je partner, die je in het normale dagelijks leven makkelijker naast je neerlegt, groeien in de huidige tijd snel uit tot grote irritaties. Het lukt niet meer om even afstand van elkaar te nemen, waardoor de druk op de relatie behoorlijk zal toenemen. Net als na een vakantie of de feestdagen, zal ook Corona helaas een aantal scheidingen veroorzaken.

Meer informatie of direct een afspraak maken? Neem contact op met één van onze scheidingsspecialisten.

Neem vrijblijvend contact met mij op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Miranda Boerkamp
Miranda Boerkamp


Plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen