Ga naar de inhoud

The nothing box

Voor veel scheidende partijen is de nothing box een openbaring.

Miranda Boerkamp Geschreven door , laatste update: 16 april 2024

Er is een verschil tussen het brein van de man en de vrouw…

Het brein van de man bestaat eigenlijk uit allemaal losse doosjes. Iedere doos heeft zijn eigen label (werk, vrouw, kinderen, voetbal, schoonmoeder (die doos wordt in de kelder bewaard) en er wordt iedere keer er maar één tegelijk geopend. Focus is het sleutelwoord. Er is ook een speciale doos dat is de Nothing box (nergens aan denken).

Het vrouwelijke brein is als een enorme kluwen wol en is verbonden met al het andere waaronder niet in de laatste plaats met de emoties. Dat is ook de reden dat vrouwen niets vergeten…..

Voor veel scheidende partijen is de nothing box een openbaring. iedere man en vrouw zou moeten weten wat het is.

Vrouw: Waar denk je aan?
Man: Nergens.
Vrouw: Dat kan niet.

Herkenbaar?

Mannen kunnen aan niets denken (staren in het luchtledige, uitdrukkingsloos tv kijken etc.). Ze zitten dan in hun Nothing Box. De man heeft blijkbaar een plek in hun hersenen waar ze aan niets kunnen denken. Bij vrouwen is dat niet mogelijk. Het is oneerlijk maar tegelijkertijd ook verhelderend. Misschien kan het onderstaande filmpje de nodige de ruzies doen verminderen en dat er wellicht meer begrip komt voor elkaar. Of kunnen de oude koeien in de sloot blijven?

In onderstaand filmpje van Mark Gungor belicht hij het verschil tussen het mannen- en vrouwenbrein. Wel wat verouderd, maar beslist de moeite waard.

Waarom scheiden vrouwen?

Het initiatief van een scheiding ligt vaker bij de vrouw dan bij de man. Een huwelijk heeft voor een vrouw minder voordelen dan voor een man zo het schijnt. Moeders hebben in het algemeen meer zorg voor de kinderen en ook het huishouden komt vaker op de schouders van de vrouw te rusten. En niet te vergeten het regelwerk rond de sociale contacten, school, sportclubs etc. Kortom vrouwen zouden meer stress ervaren. Na het werk kom je thuis en ligt het volgende werk al weer op je te wachten. Scheiden kan dan gezien worden als een oplossing.

Waarom mannen weer gaan trouwen?

De man ontspant als hij denkt aan de vrouw. Een scheiding voelt voor de man als een verlies. We zien dan ook dat een man al snel weer op zoek gaat naar een nieuwe partner als hij alleen is. Hij gaat op jacht naar warmte, gezelligheid en de verzorging van een nieuwe vrouw. mannen zijn minder kritisch dan vrouwen die op zoek zijn naar een betere versie van de ex.

Scheiden of blijven?

Vaak lijkt het gras groener bij de buren, maar is het niet beter om eerst samen met de mediator te kijken waar het aan schort? Wij als familie-mediators  weten als geen ander waar het aan schort en kunnen snel de vinger op de zere plek leggen en ondersteunen om de communicatie weer op gang te brengen en de liefde en relatie nog een kans te geven. Mocht dat niet lukken dan helpen we je om de scheiding, als dat echt niet anders kan, van A tot Z te regelen.

Geef je het nog een kans? Kom samen een kop koffie drinken en we bespreken de situatie om te doen wat mogelijk en nodig is.

Miranda Boerkamp
Miranda Boerkamp


Plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen