Ga naar de inhoud

Podcast scheiden

Ze gaat in de afleveringen in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen en schrijvers over de verschillende aspecten van het scheiden.

Miranda Boerkamp Geschreven door , laatste update: 15 mei 2024

Door een Klant werd ik gewezen op Scheiden met Stine.

Podcast scheiden

Onderstaand de trailer, die ik besloot te gaan luisteren. Ik was toch al van plan om me eens te gaan verdiepen hoe dat nu zit met podcast, dit is een mooie aanleiding om daar eens mee te starten. Luister je mee?

Podcast scheiden met Stine

De podcast -zoals de titel al verklapt- is gemaakt door Stine Jensen. Ze is programmamaker bij HUMAN. Je weet wel van de programma’s op televisie van de Wasstraat, Mensjesrechten, Liefde gaat door de Maag, Kwartslag, Filmlab etc. Human wil mens en wereld vooruithelpen door autonomie en verantwoordelijkheid te bevorderen. Dat past met wat wat wij doen.

De intro eindigt met

bij Human vind je inspiratie in je zoektocht naar antwoorden. Stof tot nadenken bij het vormen van je mening, bepalen van je positie en nemen van verantwoordelijkheid. Voor je zelf, een mooiere samenleving en een betere wereld.

Mijn interesse is gewekt. Ik was al danig onder de indruk van de Wasstraat een project dat zich afspeelt in Deventer. Een prachtige documentaire.

Terug naar Stine. Ze is naast programmamaker ook filosoof en gescheiden. De kinderen in de klas van haar dochter waarvan 2/3 gescheiden ouders heeft triggerde haar voor het maken van deze 7 delige postcast serie over scheiden.

Waarom scheiden we zo vaak tegenwoordig?

Ze gaat in de afleveringen in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen en schrijvers over de verschillende aspecten van het scheiden. Verplichte lees…uhh hoorkost voor ons dus. Wel gek dat ze ons nog niet gebeld heeft…

Aflevering 1
Het kind van de rekening

Aflevering 2
De exitstrategie

Aflevering 3
Het Voorbeeld van je Ouders

Aflevering 4
De rekening

Aflevering 5
Scheiden in Literatuur en Film

Aflevering 6
Het Nahuwelijk

Aflevering 7
Het Scheidingsritueel

Om te voorkomen dat onze site te langzaam wordt en google ons dan minder opmerkt en jullie ons minder makkelijk kunnen vinden (ja daar moet je ook op letten) verwijzen we jullie door naar Human om daar desgewenst de afleveringen te besluisteren. Echt de moeite waard.

De onderwerpen over scheiden en de gevolgen daarvan laten mijn creatieve brein werken. Heb ik alle podcast afleveren nog niet eens afgeluisterd. Wat een mooi initiatief en ook een goede kapstok om wat wij al weten over de onderwerpen met betrekking tot scheiden met jullie te delen. En natuurlijk horen we graag jullie aanvullingen. Deze kun je onderaan deze pagina delen. Het is al moeilijk genoeg laten we elkaar dan een handje helpen.

Miranda Boerkamp
Miranda Boerkamp


Plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen