Ga naar de inhoud

Deena en Jim

Ze verwachten vanwege corona een babyboom, maar ook een golf aan scheidingen. Ook Anouk de zangeres beseft dit en heeft er weer een prachtig nummer overgeschreven.

Miranda Boerkamp Geschreven door , laatste update: 03 augustus 2024

Uit elkaar door Corona?

Anouk mist vanuit Marokko natuurlijk haar familie in deze periode van COVID 19.  Vanuit haar visie dacht ze dat iedereen het fijn vond om thuis te zijn samen met de familie en niet naar je werk te hoeven. Door een opmerking van Dominique haar partner realiseerde ze zich dat dat natuurlijk niet voor iedereen geldt.

Je kan elkaar natuurlijk ook tegenkomen in een kleine ruimte en dat je juist vindt dat je opgescheept zit met elkaar. Het kan dan ook zijn dat je je realiseert dat je niet bij elkaar past en dat het minder gezellig is en niet goed afloopt voor de relatie. Ze heeft er een lied over geschreven Deena & Jim.

Coronacrisis

We merken het bij ScheidingsWijze inderdaad dat het massaal thuiszitten voor stress zorgt. Als de relatie al niet goed zit dan zorgt deze nieuwe situatie voor nog meer conflicten. Vaak -is onze ervaring- schort het aan de communicatie. Zitten ouders bijvoorbeeld niet op 1 lijn over de opvoeding van de kinderen.

Ik merk het zelf ook in de gesprekken. Vandaag nog was de ene ouder van mening dat het kind kan buitenspelen maar dat de andere ouder het liefst het kind binnen wil houden. Het leidt met de angst voor besmettingsgevaar tot nog meer conflicten. Ik hoor ook dat veel ouders de combinatie van thuis werken en de zorg voor de kinderen moeilijk kunnen combineren. Dat zij het werk indien mogelijk naar de avond verschuiven.

Communicatie

Ik weet dat het niet meevalt maar communicatie is essentieel. Blijf aub met elkaar in gesprek. Als dat samen niet lukt dan kunnen wij als mediators daar nu ook bij ondersteunen middels videobellen. We zijn natuurlijk meesters in het gesprek leiden bij verstoorde relaties. Het is niet even bekend dat wij ook vaak een rol spelen bij familieruzies. Dat we helpen om de communicatie weer opgang te helpen.

We leggen de vinger op de zere plek, we leggen bloot wat er echt aan de hand is. Natuurlijk doen we dat vanuit ons hart en met de goede intenties om duidelijk te maken wat er nu echt achter het gekibbel zit. Dat je weer met elkaar kunt communiceren dat het echt weer ergens over gaat. Ook al is het te laat voor Deena & Jim…

Of je nu wel of niet uit elkaar gaat, een goede communicatie is van groot belang voor deze periode dat we nog even thuis zitten.

We dragen graag ons steentje bij, laat het gerust weten als we iets kunnen betekenen.

Gratis informatiegesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Miranda Boerkamp
Miranda Boerkamp


Plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen