Ga naar de inhoud

Dagboek dag 14. Alleen sukkels hebben het druk

De oplossing voor drukte is niet meer tijd hebben om je te ontspannen.

Miranda Boerkamp Geschreven door , laatste update: 03 augustus 2024

Vaak is het dagboek iets intiems en persoonlijks, wordt het zelfs voorzien van een slot en komt het in principe nooit onder ogen van iemand anders dan de auteur.

Door mijn eigen leren als scheidingsspecialist, familiemediator en (stiefplan)coach hier te delen, denk ik meer bewust te worden, sta en stel ik me open voor anderen en hoop ik op jullie input. Dus schroom niet om te reageren en mee te denken, graag zelfs!


Vandaag las ik een artikel in het NRC met de bovenstaande kop.

Ook mijn standaard antwoord op de vraag ‘hoe is het met je’ is: Druk. Ook was het thema tijdens de intervisie met de collega mediators dat ik te weinig vrije tijd heb, dat ik opgeslurpt word door het werk. Natuurlijk komt het ook dat ik hart heb voor mijn cliënten en het daarnaast ook fijn vind om iets voor een ander te kunnen betekenen. En dat het werk nooit klaar is, dan is het convenant en ouderschapsplan geschreven en ligt het bij de rechtbank, maar dan wacht er wel weer een klus inzake de automatisering of website etc. op je te wachten. Dat maakt het werk ook zo leuk, geen dag is hetzelfde, er is voldoende afwisseling. Echter dat geldt niet voor een privé-leven: wat is dat?

Dus de tekst ‘wie het altijd druk heeft, heeft het niet begrepen’, is de vinger op de zere plek. Het resultaat is inderdaad een een knagend gevoel dat je tekort schiet ten opzichte van je partner, vrienden, familie, de gezondheid en de eigen idealen. Drukte houdt inderdaad drukte in stand. Maar hoe kun je dan weer de focus krijgen op wat echt waarde heeft…Hoe kun je weer plezier, lol, liefde en energie terugvinden?

Een betere balans? Zeker lastig als je creatief bent, want nieuwe ideeën, nieuwe diensten etc dan wordt het alleen nog maar meer (volgens het artikel). Hmmm.

Er worden in het artikel 4 punten aangedragen om de overvloed de baas te worden:

1) Beheersing: de teugels van het leven weer in handen nemen.

2) Focus: het belangrijkste doen en de rest negeren.

3) Betrokkenheid: herdefiniëren wat succes is, en je opnieuw met je werk en je leven verbinden vanuit intrinsieke waarden.

4) Implementatie: hoe ga je dit in de praktijk brengen?

De oplossing voor drukte is niet meer tijd hebben om je te ontspannen. De oplossing is gerichte aandacht op wat je doet en daar helemaal betrokken bij te zijn.

De uitwerking staat nader uitgeschreven in het boek; Tony Crabbe
In Busy: how to thrive in a world of too much (uitgeverij Piatkus)

Zo te zien alleen nog verkrijgbaar in het Engels. Dat is een klus voor mij. Weet je wat: ik volg het advies op, focus op mijn werk en niet op de randzaken zoals een boek lezen en vertalen. En het D woord niet meer gebruiken, kijken of dat helpt.

En kijken of iemand uit mijn naaste kring oog voor mij heeft en als ik het boek cadeau krijg er toch maar eens in gaan verdiepen. Weet ik ook meteen of mijn blogs wel gelezen worden, anders kan ik daar misschien ook beter mee stoppen..

Liefs Miranda Boerkamp
Founder ScheidingsWijze[n]

Miranda Boerkamp
Miranda Boerkamp


Plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen