Ga naar de inhoud

Bloed, zweet en tranen

Geen relatie is hetzelfde, geen omstandigheden zijn hetzelfde en geen scheiding is hetzelfde.

Miranda Boerkamp Geschreven door , laatste update: 03 augustus 2024

De telefoon gaat.

Ik neem op.

“Met ScheidingsWijze,

zeg ik. Aan de andere kant van de lijn wordt een keel geschraapt, maar dan klinkt een ferme mannenstem: “Mijn vrouw en ik willen scheiden, wat kost dat?”.
Bloed, zweet en tranen wil ik zeggen, maar ik slik het nog net in. Want zo’n antwoord is flauw. En mensen die willen scheiden zitten niet te wachten op een flauw antwoord. Maar tegelijkertijd weet ik niet wat ik wél moet zeggen, want de vraag is namelijk onmogelijk om te beantwoorden. Geen relatie is hetzelfde, geen omstandigheden zijn hetzelfde en geen scheiding is hetzelfde. Ik weet het, er zijn collega’s die zelfs op hun website met prijzen stunten, maar meer dan een slag in de lucht kan zo’n prijs nooit zijn. Ik geef liever betrouwbare informatie.

Vragen

“Hallo, bent u daar nog?”, hoor ik de man aan de andere kant van de lijn vragen.

Ja hoor, zeg ik, ik ben er nog.

En nu is het mijn beurt om even de keel te schrapen

Wat een scheiding kost hangt van veel dingen af

zeg ik.

Wat moet er allemaal geregeld worden?
Is er sprake van een huwelijk, wel of niet in gemeenschap van goederen, geregistreerd partnerschap of samenwonen, zijn er kinderen, is er wel of geen ouderlijk gezag, zijn er berekeningen nodig van alimentatie en netto besteedbaar inkomen na de scheiding, is er een eigen huis en wil een van beiden daar blijven wonen enz. enz. enz. Kortom, als u iets over de prijs wilt weten zal ik eerst een serie vragen moeten stellen.

Een lange zucht, klinkt er aan de andere kant van de lijn. Kennelijk toch niet het antwoord gegeven waar de man op rekende. Was het eerste antwoord wat in mij op kwam toch beter geweest?

Een scheiding kost ook bloed, zweet en tranen

Mensen die de scheidingspraktijk bellen zitten vaak vol vragen. Ze zijn verwikkeld in een scheiding en hebben het al moeilijk genoeg. Ze willen juist antwoorden en niet meteen bestookt worden met een hele serie nieuwe vragen, dat snap ik best.

Vaste prijs

Het liefst maak ik eerst een afspraak voor een vrijblijvend, eerste informatiegesprek.”, zeg ik tegen de man, “dat kost u in elk geval niets. Dat kan overdag, ’s avonds en in het weekeinde, ook bij u thuis. Dan kunnen we samen rustig doornemen wat er allemaal nodig is en ja, dan kan ik ook zeggen wat het gaat kosten. Daar kunnen we een vaste prijs over afspreken om verrassingen achteraf te voorkomen.

“Goed”, zegt de man aan de andere kant van de lijn, “dat moeten we dan maar doen. Maar het is voor ons allemaal nogal emotioneel weet u, is daar ook ruimte voor?”

Ja hoor,

zeg ik,

er is ook ruimte voor bloed, zweet en tranen.

Oeps, nou heb ik het toch gezegd………….

Scheiden? Wij wijzen jullie de weg

In deze lastige periode wijzen wij jullie de weg en denken we van begin tot eind met jullie mee. Vraag direct een gratis informatiegesprek aan.

Gratis informatiegesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Miranda Boerkamp
Miranda Boerkamp


Plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen