Ga naar de inhoud

Blijven of Scheiden

Stellen doen een uiterste poging om hun relatie te redden in het televisieprogramma van RTL ‘Seven Years Switch’.

Miranda Boerkamp Geschreven door , laatste update: 03 augustus 2024

Seven Year Switch

Een radicale relatietherapie noemt RTL het. Vier echtparen wisselen op Curaçao van partner. Het zou een allerlaatste poging zijn om hun relatie te redden. Na 7 jaar komen veel relaties in zwaar weer, je wordt onrustig en ontevreden. Maar is dat ook een reden om een andere weg in te slaan, zou het gras ergens anders groener zijn?

Blijven of scheiden

RTL biedt ze de ‘kans’ om het patroon van de relatie te doorbreken. Ze worden tijdelijk gekoppeld aan een andere partner in de hoop dat ze hierdoor meer bewust worden. Dit onder begeleiding van de nodige specialisten. Zou deze spiegel ze helpen? Het programma start op 7 januari 2019. Dan zullen we het zien.

Grens verleggend

Je ziet het steeds meer dat mensen een inkijk(je) geven in hun privéleven. Dit is denk ik na de programma’s echt scheiden, uit elkaar, scheidingshotel weer een stap verder. Er wordt aangegeven dat de stellen die deelnemen aan Seven Year Switch – Blijven of Scheiden ook kinderen hebben. In het verleden (2012) was er veel kritiek op het RTL programma ‘Echt scheiden’ vanwege het in beeld brengen van de kinderen. Het kwam zelfs tot een oproep van een boycot van het programma door de Tweede Kamer. Hopen dat daar nu van geleerd is. Natuurlijk is scheiden een veelvoorkomend probleem en is het goed om er alles aan gedaan te hebben om het te laten slagen, maar of dit nu de weg is?

Scheiden of Blijven

Als jullie je wel herkennen in de Seven Year Switch en er wat aan willen doen dan ben je bij ScheidingsWijze van harte welkom voor een gesprek. Bij elke samenwerking wordt er gekeken naar hoe jullie onderlinge relatie is, zodat de praktische zaken op de manier die bij jullie past, geregeld kunnen worden. De toekomst is bij onze gesprekken altijd het uitgangspunt.

Tijdens het vrijblijvende en kosteloos informatiegesprek zullen we dan de situatie en wensen doornemen. Na dit gesprek kunnen we aangeven wat wij voor jullie kunnen betekenen, welk werkwijze passend is en we kunnen daarna een inschatting maken van de tijdsduur en de kosten en indien gewenst is het natuurlijk ook mogelijk om een vaste prijs te maken.

Het kan ook zijn dat u recht heeft op gesubsidieerde rechtsbijstand (zie ook link: https://www.scheidingswijze.nl/toevoeging-bij-mediationscheiding/ ), dan betaalt u slechts een eenmalige bijdrage van € 58,- of € 115,- (2022). Wij verzorgen hiervoor de aanvraag. Wij regelen de scheiding indien gewenst van A tot Z, dus de kinderen, het blijven wonen en het evt. uitkopen, verkopen van de woning, overige financiën, verzekeringen, pensioenen, eventuele alimentatie berekeningen en de berekening wat je straks in je portemonnee hebt, en natuurlijk de inboedel etc. komen uitgebreid aan bod. Het is bij ons mogelijk om de scheiding te regelen zoals jullie dat wensen.

Het heeft onze voorkeur om te starten met een gezamenlijk gesprek vanwege onze neutraliteit en om partijdigheid te voorkomen. Het is overigens ook mogelijk om aan huis te komen uiteraard onder de voorwaarde dat evt. kinderen niet binnen gehoorafstand aanwezig zijn.

Scheiden? Wij wijzen je de weg

In deze lastige periode wijzen wij jullie de weg en denken we van begin tot eind met jullie mee. Vraag direct een gratis informatiegesprek aan.

Gratis informatiegesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Miranda Boerkamp
Miranda Boerkamp


Plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen