Ga naar de inhoud

Afscheid

Een goede scheidingspecialist/mediator en toch al bijna veertig jaar gelukkig met dezelfde partner. Kan dat eigenlijk wel, zult u misschien denken.

Miranda Boerkamp Geschreven door , laatste update: 03 augustus 2024

Scheiden doet pijn.

Dat hoef je mij na al die jaren als mediator en lid van het Netwerk ScheidingsWijze[n] niet uit te leggen.

Niet dat ik zelf ooit gescheiden ben, dat niet. Ik ben al bijna veertig jaar gelukkig getrouwd. En ja, met dezelfde vrouw ook nog. En toch ben ik een goede scheidingsspecialist/mediator. Was, moet ik bijna zeggen. Want ik sta op het punt van scheiden. Ik heb het mijn vrouw al verteld en ze is het er helemaal eens. Al doet het wel een beetje pijn.

Afscheid

Ervaringsdeskundige

Een goede scheidingspecialist/mediator en toch al bijna veertig jaar gelukkig met dezelfde partner. Kan dat eigenlijk wel, zult u misschien denken. Kun je invoelend genoeg zijn in de problemen van anderen als je het zelf niet hebt meegemaakt? Ik vind van wel. Je hoeft niet per se ervaringsdeskundige te zijn om toch goed te zijn in je vak. Zo kwam ik laatst een kerngezonde oncoloog tegen en een cardioloog met een uitstekend functionerend hart! En wat te denken van een mannelijke gynaecoloog…… Kortom, als vakman zou ik nog wel een tijdje door kunnen, ook al heb ik een gelukkige huwelijk.

Ron Bults

En toch sta ik aan de vooravond van een scheiding. Niet van mijn vrouw, dat moge inmiddels duidelijk zijn. Maar van mijn fantastische vakbekwame en lieve collega’s van het Netwerk ScheidingsWijze[n]. Want ik kap er mee! Ik doe het niet langer! Ik stop! Ik zeg het resoluut en met veel uitroeptekens, want voor je het weet ga ik toch weer twijfelen. Want ik ga die collega’s echt missen.

En ook de stellen die ik in de toekomst nog zou kunnen helpen. Mensen met hun huwelijk op de klippen, die deskundige begeleiding nodig hebben om fatsoenlijk uit elkaar te gaan. En ondanks hun onderlinge problemen, toch samen goede ouders willen blijven. Gelukkig voor die mensen is Ron er. Ron Bults bedoel ik. Gecertificeerd (familie)mediator en scheidingsdeskundige. Hij zal vanaf 1 januari 2020 als nieuwe ScheidingsWijze[n] het stokje van mij overnemen.
Note redactie: Helaas is Ron Bults ons ontvallen.

Erelid

En wat ga ik dan doen na mijn afscheid? Genieten van mijn steeds dichterbij komende oude dag. Met pensioen. Met mijn bootje klooien. En het allerbelangrijkste: opa worden! En nog vele jaren gelukkig zijn. Met oma. En ik mag onthullen dat ik kort geleden ben benoemd tot erelid voor het leven van het Netwerk ScheidingsWijze[n]. Als blijk van waardering door mijn collega’s. Nog welkom op feesten en partijen. Zo blijf ik toch nog verbonden. Tot de dood ons scheidt.

Miranda Boerkamp
Miranda Boerkamp


Plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen